Mennyibe kerül egy esküvő? – 2. rész

Minden esküvői szezon kb. ugyanúgy zárul (vagy nem zárul, mert tulajdonképpen tart az folyamatosan, egész évben, nem áll meg az esküvőzés októberben, de novemberben sem, sőt még decemberi esküvők is vannak), elkezdenek zúdulni ránk a következő szezon trendjeit bemutató színes-szagos-képes anyagok, cikkek, összeállítások, bemutatók.

Kezdődik általában mindez a színekkel, azaz valamelyik esküvő guru bedugja a párnája alá a Nagy Pantone-t és amelyik színnel álmodik azon az éjjelen, na az lesz a következő év menő színe. Jaj nekünk, ha a szürke 50 árnyalatát nézte elalvás előtt a tévében…

Aztán jönnek a ruhák. A nagy divatházak évente kétszer is kifuttatják modelljeiket, a kis esküvői szalonok meg lázas jegyzetelésbe kezdenek, mit rendeljenek Kínából jövőre.

Aztán jön az aktuális virágdivat, dekoráció és szép sorban minden részlet fel lesz aggatva a következő évszámmal. Hogy aztán az esküvőre készülők 99,9%-át totál hidegen hagyja az egész felhajtás.

És teszik mindezt nagyon helyesen. Mert hiába lesz a legnagyobb trend a felsliccelt (sőt: az elöl duplán felsliccelt) menyasszonyi ruha a divat jövőre, ha a Jóisten X, O, pipaszár vagy oszloplábakkal áldott meg egy bármennyire is trendi arát, saját érdekében kell lemondania a menőségről. Vagy lehet divatos a harsány, ha a pár lelke pasztell, nem és nem lesz jajlila az abrosz.

Akkor sem fogunk konty ellenében loboncot ajánlani, ha az összes celeb menyasszony kóccal a fején megy férjhez. Szóval csak csínján a trendekkel.

Ne hagyjátok magatokat befolyásolni mindenféle hóbort által, ragaszkodjatok ahhoz, ami nektek tetszik, amiben jól érzitek magatokat és csinosan áll, ami valóban ti vagytok. Amidala hercegnő is dédnagyanyám 1920-as esküvői hacukájában ment hozzá Anakinhoz – pedig a trend akkor is teljesen mást diktált volna. Szóval csak egyedien, határozottan, legyünk önmagunk a nagy napon.

Valaki mondana végre a vintage-nek egy good bye-t?

Üdv a Gondos blogon!

Számos hasznos és érdekes olvasnivaló esküvő előtt állóknak! Ismerj meg minket és a hozzáállásunkat a blogon keresztül!

Legutóbbi bejegyzések

Gondos Orsi közel egy évtizede dolgozik esküvőszervezőként. Abban a szerencsés helyzetben van, hogy azzal foglalkozhat, amit a legjobban szeret, és amiben a legjobb, és ez a rendezvényszervezés. Legyen az egy meghitt családi esküvő vagy több száz fős céges buli, Orsi kezében minden szál szépen a helyére simul, a szuper buli pedig garantált!

Kezdhetjük a szervezést?


Kérjetek ajánlatot egy perc alatt most!