Mennyibe kerül egy esküvő? – 2. rész

Feltétlen kiadások, amiket inkább ne próbáljunk megspórolni

Van már helyszínünk (1. részt itt találod) és vacsoránk (2. részt itt találod), szép summa került le ezek által ifjúsági takarékbetétünkről (bocsánat, a hetvenes-nyolcvanas évek gyermekeiként szüleink nekünk még ilyet indítottak születésünkkor, hol volt még akkor babakötvény!), vagy szegény perselymalac esett az esküvői díszvacsora áldozatául, béke poraidra, Röfi.

A rossz hírünk az, hogy ennyivel még biztosan nem úsztuk meg a dolgot. De rögtön itt a jó hír: csodás dolgokat kaphatunk a további ráfordított összegekért. Ki ne akarna esküvője után a facebook-ra legalább egy hollywood-dreamwork szintű fotót kiposztolni? A Nagyinak egy pár szép papírképet ajándékozni? Elegáns esküvői fotóalbumot, amit majd gyerekeink is ámulva-bámulva lapozgatnak évek múltán? Legalább a nászágy fölé egy bekeretezett esküvői posztert?

Szóval profi fotósra mindenképpen költenünk kell. A hangsúly ebben a mondatban a PROFI szón van. Mióta a fejünket esküvőszervezésre adtuk, nem múlik el év anélkül, hogy legalább egy párt ne győzködnénk az alapokról: a fotózást tilos a testvérre, nagybácsira, haverra, azaz bármelyik vendégre bízni. Úgy látszik, egy évtized is kevés volt ahhoz, hogy kikopjon az esküvőre készülő párok fejéből ez az elképzelés, hogy úgy lesznek majd tök jó esküvői fotóik, hogy az egyik vendég majd kattintgat. Vagy esetleg többen is. Vagy ha nem is vendég, hanem a haver haverjának a nagypapája. Na most, legyen akármilyen csúcs gépe, akármennyire is nemremegős keze – ha nem profi fotós, azaz aki nem szakmaként űzi ezt a műfajt, ne bízzunk rá esküvői fotózást, ha jót akarunk magunknak. Annyi vad sztorit ismerünk ezzel kapcsolatban, hogy erről majd egy másik teljes írás fog szólni, most csak annyit még egyszer: költeni kell fotósra. Hogy mennyit, na az viszont nagyon nagy szórást mutathat. Minden esetben, minden párunknak azt javasoljuk, hogy nézzék végig jó néhány fotós portfólióját, és azoktól kérjünk be árajánlatot, akiknek a stílusa, látásmódja, utómunkája a leginkább közelít ahhoz, ahogyan ők mint menyasszony és vőlegény saját magukat szeretnék viszontlátni esküvői fotókon. Ha megvan a stílus, és van rá több neves, vagy kevésbé neves képviselő, dönthetünk arról, mennyit vagyunk hajlandóak kifizetni.

Különböző csomagajánlatok, szimpla munka- vagy óradíjak közül választhatunk, fontos pontos képet kapni arról is, mit fed le az adott ajánlat. Kaphatunk százezer forint alatt is kiváló végeredményt, de ne csodálkozzunk, ha eléri a milliós nagyságrendet a legkapósabb fényképészek ajánlata. Tényleg a pénztárcátok, bankkártyátok, a dugi perselymalac derékbősége szabhatja csak meg, mennyi lesz a vége.

Ugyanez a gondolatmenet, azaz hogy mindenképpen profi alvállalkozót szerződtessünk, a mi stílusunkhoz legközelebb állót, érvényes a filmesre, leánykori nevén videós, exkluzív körökben cinematográfus, a zene (esküvői DJ vagy zenekar), a ceremóniamester (vőfély, mint alternatíva) és nagyjából minden egyéb további esküvői résztvevő esetében, akik segítenek nekünk a nagy napon.

Túl nagy a kínálat, szeretnétek tisztán látni és a számotokra legmegfelelőbb szolgáltatókat megtalálni? Hívjatok minket, segítünk!

Üdv a Gondos blogon!

Számos hasznos és érdekes olvasnivaló esküvő előtt állóknak! Ismerj meg minket és a hozzáállásunkat a blogon keresztül!

Legutóbbi bejegyzések

Gondos Orsi közel egy évtizede dolgozik esküvőszervezőként. Abban a szerencsés helyzetben van, hogy azzal foglalkozhat, amit a legjobban szeret, és amiben a legjobb, és ez a rendezvényszervezés. Legyen az egy meghitt családi esküvő vagy több száz fős céges buli, Orsi kezében minden szál szépen a helyére simul, a szuper buli pedig garantált!

Kezdhetjük a szervezést?


Kérjetek ajánlatot egy perc alatt most!