A legjobb 10 esküvői helyszín Budapest környékén

 (azaz a Gondos Esküvőszervezés abszolút szubjektív TOP10-es listája)

 

Ahhoz, hogy dönthessünk mi legyen a legjobb tíz esküvői helyszín, legalább hármat kell ismerni hozzá: egy jót – egy jobbat – és magát a legjobbat.

 A viccet félretéve, komolyan mondjuk, hogy nem hármat, de háromszáz esküvői helyszínt is ismerünk, nem egy helyen többször, sőt, van ahol sokszor megfordultunk már, ezért is vállalkozunk erre a kis listára, amivel reményeink szerint segíthetünk a helyszínkeresés útvesztőiben bolyongó pároknak, legyen a tervük budapesti esküvő vagy akár vidéki lagzi. Ha ez a cikk mégsem segít a tökéletes esküvői helyszín megtalálásában, nem marad más hátra, hívjatok fel minket 🙂

 

Lássuk hát melyek voltak a kedvenc esküvői helyeink az elmúlt évben (rangsor nélkül):

 

 

 

Manna Lounge – Budapest

 

Már az összes kezünk kevés lenne lassan összeszámolni, hányszor volt itt esküvőnk, szép számmal Destination wedding is – azaz külföldön élő párok magyarországi esküvője.

 Minden fontos paramétere stimmel a helynek egy csodás esküvő létrehozásához: ízletes esküvői menük; ideális teraszok szabad ég alatti szertartáshoz jó idő esetére, de esőben és télen is szép szertartás tartható.

 Számtalan különböző stílusú esküvői dekoráció hozható létre kint és bent egyaránt. Nagyon jó a lokáció a Budai Vár aljában, teljesen zártkörű, intim tér alakítható ki az étteremben. Hajnalig lehet bulizni és ami számunkra legalább ilyen fontos: rugalmas, profi és nagyon kedves a személyzet, évek óta alig van változás a csapatban.

 Meleg szívvel ajánljuk a Mannát a téli esküvő gondolatával barátkozó pároknak is.

 

 Manna Lounge, esküvői helyszín

 

 

Gerbeaud Átrium – Budapest

 

Nem is sejteni, micsoda remek rendezvényterem bújik meg a kívülről is impozáns Gerbeaud Ház oldalsó bejárata mögött, a budapesti belváros szívének a közepén.

 A híres cukrászda konyháján készített esküvői vacsora legalább annyira kiváló, mint a torták, sütemények és egyéb desszertkülönlegességek. Gasztronómiai szempontból tehát nagyon megéri itt esküvőt tartani.

 A terem önmagában is dekoratív, nem igényel hatalmas és költséges díszítést, a virágdekoráció is elegendő.

A személyzet a patinás környezethez méltó színvonalon segít az esküvőjükre készülő párok elképzeléseinek megvalósításában.

 

 Gerbeaud Atrium, esküvői helyszín

 

Teleki Tisza Kastély – Nagykovácsi

 

Éppen csak elhagyjuk Budapestet észak-nyugati irányban, és pár perc múlva már ezen a szinte harapható nyugalmat árasztó településen, Nagykovácsiban vagyunk.

A település ékessége a nagyon közeli múltban, tavaly átadott kastély és annak parkja.

 Tökéletes esküvői helyszín, kint és bent is minden vadonatúj és csodálatos, a legapróbb részletek, az utolsó villanykapcsoló is dizájntermék.

Külsős catering hozható be, és több, stílusában teljesen különböző terem közül lehet választani a vacsorára, nem beszélve arról, hogy a hatalmas park mennyi szabadtéri lehetőséget rejt magában.

 A szertartás itt maga az áhítat. Tavacska, hidacska, szomorúfűz és saját boldogságkapu állványzat segítenek ennek elérésében.

 Bár nagyon közel vagyunk a fővároshoz, a helyszínen akár meg is szállhatunk, a hajnalig tartó buli fáradalmait kipihenni.

 

 Teleki Tisza Kastély, esküvői helyszín

 

 

Károlyi Kert – Budapest

 

Megint csak egy (minket is) sokat látott esküvői helyszín, és megint csak az igazán szemfülesek veszik észre a sétálóutcából, mi is rejlik a PIM belső udvarában.

 Hangulatos kerthelyiség, szép zöld gyep, odabent pedig fantasztikusan jó magyaros konyha.

 A személyzet és az üzletvezetők a világ legkedvesebb embereiből verődtek össze, azt érzi az ember, hogy barátok közé érkezik, ha itt esküszik.

 A buli akár reggelig mehet a teremben, és mi is annál nagyobb élmény, mint egy csillagos nyári éjszakán a kertben üldögélni egy jó kis esküvői koktél mellett?

Na itt mindez megvalósulhat kedvünkre.

 

 Károlyi Kert, esküvői helyszín

 

Európa Hajó – Budapest

 

Szeretjük a hajós esküvőket, aminek sok oka van, egyrészt gyönyörű fővárosunk legszebb arca látható a belvárosi rakparton horgonyzó hajókról, másrészt mégiscsak különleges a hullámok tetején ünnepelni egybekelésünket. No és persze az, hogy a hajók útra is tudnak kelni, szintén egy hozzáadott érték.

 Nagy kedvencünk az Európa Hajó, melynek legnagyobb előnye, hogy méreteinél fogva alkalmas nagy létszámú esküvő befogadására is.

 Különösen szívesen ajánljuk az Európa Hajót – külföldről – budapesti esküvőt tervező ügyfeleink részére, akik szeretnék vendégeiket elkápráztatni a kivilágított Budapest lenyűgöző látképével, és emellett a nemzetközi szinten is kiváló cateringet élvezni, minőségi kiszolgálásban részesülni.

 

Mesés esküvői szertartás élhető át a hajó fedélzeti teraszán, tematikus dekoráció keretei között.

 

 Európa Hajó, esküvői helyszín

 

Prónay Kastély – Alsópetény

 

Nem csak a mi, hanem sokak kedvence ez a páratlan esküvői helyszín, ahol minden megtalálható, ami egy felejthetetlen esküvői hétvégéhez hozzájárul.

Kastély, park tóval, wellness, rendezvényterem, borospince és mindezekhez még sokszobás hotel is működik ezen a csodálatos zöld területen.

 

A Prónay Kastély történelmi épületcsoportja mellé tökéletesen illeszkedik a modern rendezvénykomplexum és a városi hotelnek is beillő szálláshely. 

Külsős catering vehető igénybe, és itt aztán mehet a mulatozás reggelig a vendégsereg kedve szerint.

A helyi rendezvényszervezők profizmusa és felkészültsége pedig minden alkalommal lenyűgöz minket és párjainkat is.

 

 Prónay Kastély, esküvői helyszín

 

Gundel Étterem – Budapest

 

A két G betűs műintézmény, a Gerbeaud és a Gundel. Az előzőről már szóltunk, jöjjön most az a hely, mely nagyjából a magyar gasztronómia szinonimája.

 Fantasztikus adottságú épületegység a Városligetben, kívül – belül lehetőségek és variációk tárházát jelenti.

Az Állatkert bejáratával szomszédos kerthelyiségben többféle koreográfiával tartható meg az esküvői ceremónia. Beljebb haladva az épületben pedig elámulunk, mert olyan tökéletes a nagy rendezvénytermek kialakítása, a falak, a plafon, a bútorok, a csillár, hogy ide biztosan nem hiányzik költséges extra díszítés.

A kiváló konyhán túl saját cukrászat biztosítja a mennyei esküvői tortát és desszertasztalt.

 

 Gundel étterem, esküvői helyszín

 

Gottwald Hotel – Tata

 

Kb. 1 órányi távolságra Budapesttől, ékszerdoboz hotelt rejteget a tatai erdőség.

Azért szerettük meg ezt a helyet, mert dombos – erdős, változatos terepen nagylétszámú esküvőt lehet itt rendezni, a kerti szertartás fényének emeléséhez pedig még vízesés is hozzájárul.

A személyzet rendkívül rugalmas és segítőkész, minden figyelmükkel a sikeres esküvő megvalósítását támogatják.

Itt is érdemes egy teljes hétvégét eltölteni. Wellness és sokféle programlehetőség biztosítja az esküvő előtti „ráhangolódást”, majd a pihenést utána.

 

 Gottwald Hotel, esküvői helyszín

Deák Udvarház – Kakucs

 

A vidéki romantika kedvelőinek ajánljuk a minden tekintetben maximálisan felkészült, családi vállalkozásban üzemeltetett, néhány éve megnyitott esküvői helyszínt.

Magyaros ételeket ennél jobban készíteni és tálalni még nem tapasztaltunk, itt biztosan mindenki elégedettre eszi magát. Az épület és környezete, a vendégházak egységes stílusban lettek kialakítva és rendkívül gazdagon díszítve. Ide sem kell kamionnal szállítani a dekorációt.

 Hogy a szállásigényeket is jobban ki tudják elégíteni, új épületeket terveztek, így már egy nagyobb lakodalom után is meg tud a teljes násznép pihenni helyben.

 

 Deák Udvarház, esküvői helyszín

Városliget Café – Budapest

 

A sorrend nem jelent rangsort is egyben, mert bár utolsó helyre került ebben az összeállításban a Városligeti Műjégpálya műemlék épületének esküvőkre is alkalmas együttese, mégis sok szempontból kiemelkedő helyszín ez.

Nyáron stégen közelíthető meg a csónakázó tó szertartás szigete, a hátteret pedig a Vajdahunyadvár kivilágított sziluettje adja.

Télen akár korcsolyával a lábunkon is kimondhatjuk a boldogító igen-eket. Mindezt parádés catering és többféle teremválaszték koronázza meg.

 

Városliget Cafe, esküvői helyszín