Mennyibe kerül egy esküvő? – 2. rész

Nem árulunk el újdonságot most azzal, hogy évről évre nagyobb az érdeklődés egy jó kis budapesti esküvő (és ennélfogva egy szintén jó budapesti esküvőszervező) iránt külföldi párok részéről, többször írtunk már ennek bizonyos szubjektív vetületeiről (pl.: https://www.gondos.hu/eskuvoszervezes-kulfoldrol/).

Érdemes megnéznünk kicsit közelebbről, vajon mi vonzza Budapestre a külföldi párokat.

Legkézenfekvőbb dolog, amit minden kisiskolás fúj, hogy mennyire szép ez a város az idelátogatók számára. Nyilván mindenki szép fotókat szeretne megőrizni az utókor számára az esküvőjéről, ehhez nyújthat fővárosunk csodás hátteret. Rengeteg kiváló esküvői fotót találhat bárki a neten, amit Budapesten lőttek tehetséges fotósaink, könnyű beleszeretni és odaképzelni magunkat menyasszonyként-vőlegényként a dunai naplementébe, a Halászbástya kanyargóiba, a Bazilika lépcsőire. A sok fotogén nevezetesség simán idecsábíthat bárkit még a világ legtávolabbi csücskeiből is.

Másik, egy sikeres esküvő részéről fontos tényező, hogy nálunk a nyár az nyár, már tavasszal és még ősszel is sokkal valószínűbb jó időt kifogni, mint mondjuk Londonban, ahol az esernyő nem a nap ellen véd az esküvőkön, de idehaza mégsincs akkora dögmeleg, mint mondjuk az örök Rómában a példának okáért.

Itt vannak aztán a piszkos anyagiak, lehet itt jönni azzal, hogy mennyivel olcsóbb a kaja itt meg ott Európában (ezt konkrétan nem osztjuk amúgy), azért még mindig a töredékéért lehet egy budapesti esküvőt kihozni, mint ugyanazt a szolgáltatást mondjuk Párizsban megkapni. És nem csak maga a catering, az italok olcsóbbak nálunk, de a virágok, a dekoráció és jóformán az összes termék és szolgáltatás kevesebbre jön ki. Egyszóval: megéri anyagilag Budapestet választani.

Ha már a szolgáltatóknál tartunk, fontos megemlíteni, hogy színvonalban, minőségben igencsak a legjobbak között vannak számon tartva a hazai esküvőszakma képviselői. És ezt most nem érdek, hanem őszinteség és tapasztalat mondatja velünk, jártunk már párszor vendégként külföldi esküvőn…

Nem utolsósorban kezdenek a város imázskampányai és az esküvőmarketing törekvései beérni: egyre több külföldihez jutnak el hirdetéseink, beszámolóink az itthoni lehetőségekről. Egy-egy kiválóan sikerült nemzetközi esküvő pedig ékes bizonyíték arra, hogy érdemes ideutaztatni a családot, barátokat, jól fogják magukat érezni egy szuperül megszervezett esküvőn.

Egy esküvőt vidáman össze lehet kötni egy párnapos városnézéses, kulturális kikapcsolódással, ha már amúgy is iderepül a násznép, érdemes hosszabb-rövidebb időt a város alaposabb megismerésével tölteni. Ez oda-vissza működik, hiszen az amúgy csak városnézésre idelátogatók számára sok turisztikai weboldal hirdet esküvőszervezési szolgáltatásokat, hátha saját szemükkel látva, tapasztalva a város adottságait beleszeretnek Budapestbe és esküvőjüket csakis itt tudják elképzelni.

Ezen a külföldieknek szóló oldalon pl. a mi esküvőszervező irodánkat ajánlják: http://www.mylittlehungary.com/get-married/

Mindent egybevetve, meleg szívvel ajánljuk Budapestet esküvői helyszínül és persze magunkat esküvőszervezőként minden kedves külföldi jegyespárnak.

Üdv a Gondos blogon!

Számos hasznos és érdekes olvasnivaló esküvő előtt állóknak! Ismerj meg minket és a hozzáállásunkat a blogon keresztül!

Legutóbbi bejegyzések

Gondos Orsi közel egy évtizede dolgozik esküvőszervezőként. Abban a szerencsés helyzetben van, hogy azzal foglalkozhat, amit a legjobban szeret, és amiben a legjobb, és ez a rendezvényszervezés. Legyen az egy meghitt családi esküvő vagy több száz fős céges buli, Orsi kezében minden szál szépen a helyére simul, a szuper buli pedig garantált!

Kezdhetjük a szervezést?


Kérjetek ajánlatot egy perc alatt most!