Ha végigböngészitek a neten fellelhető többezer szervező honlapját (lehet, hogy éppenséggel túlzás a négyjegyű szám, de vitán felül brutális a túlkínálat esküvőszervezőből), a legszembetűnőbb egymástól lopott-másolt elcsépelt közös szövegek egyike, hogy “kívánjatok bármit, mi megvalósítjuk”, vagy ennek variációja a “semmi sem lehetetlen nálunk”, vagy a már-már büntetendő “ti megálmodjátok, mi végrehajtjuk”.

Jönnek a könnyelmű ígéretek mindenfelől, szegény érdeklődő párok meg azt hiszik, végre itt a lehetőség és repülő szőnyegen szállhatnak alá a helyszínre, ahol a terülj-terülj asztalkám mellett laknak jól a vendégek és még a fele királyságot is megkapják a buli végére.

Tisztára hülyének, álomvilágban, mesevilágban élő, ábrándozó lényeknek nézik ezek a szolgáltatók a potenciális ügyfeleket. Akik ettől a mindenlehetséges maszlagtól vérszemet kapva a végén valóban meseszerű, csak (láz)álomban elképzelhető ötletekkel, kívánságokkal rukkolnak ki és kergetik őrületbe a lelkes, ámde nem Roxfortban végzett, két lábbal a földön járó esküvőszervezőket.

Csak úgy ízelítőül a hozzánk intézett legfurább kérésekből, előre is bocsánat, ha valaki hasonló ötletet forgat a fejében, mi meg itt jól leirreálisozzuk: (a fantázia amúgy leginkább a helyszínek tekintetében képes elszabadulni).

  • legyen a helyszín olyan, mint a Tágra zárt szemek című film híres báli jelenetében: ismeretlen, titokzatos helyszín, ahová a vendégek és szolgáltatók bekötött szemmel, jelszóval érkeznek meg… (reméljük, a maskara nem a kötelező dress code része és a résztvevőknek a végén nem kell meztelenre vetkőzve körjátékot játszaniuk…). Egyébként nagyon szívesen ajánljuk egyik kedvenc zenészünket, aki születése óta vak, virtuóz zongorista.
  • legyen a helyszín olyan, ahol előtte még senkinek nem volt esküvője. Mondjuk ilyen elég sok van, mert pl. nálunk itt a társasház udvarában sem volt még lagzi, de persze ezalatt valami egyedit, unikálisat értenek a kedves házasulandók.
  • imádjuk a “van egy kertem/telkem/szántóföldem, legyen ott az esküvő” kezdetű meetingeket. Sokan nincsenek tisztában a logisztika problematikájával, illetve inkább annak borsos költségvonzatával
  • ennél még eggyel jobb a “van egy tavam, legyen fürdőruhás esküvő”. Kérdésünkre, hogy óránként átlag hány illuminált állapotú fürdőruhás fog vízbe fúlni, a válasz: béreljünk fel úszómestert, aki kimenti őket…
  • esküvői vacsora szintjén sem tiszta minden: elhangzott az igény, hogy olyan svédasztalos kiszolgálás legyen, hogy az esküvő teljes időtartama alatt mindig mindenből a teljes létszámra legyen elegendő kínálat (magyarul a soha ki nem fogyó erszény analógiájára a soha ki nem fogyó csévingek meséjét valósítsuk meg)
  • a menyasszonyi torta legyen embermagasságú (ez meg az égig érő paszuly vagy karácsonyfa legendája, hahaha), és ha már megalománia, az összes tortafajta íze legyen benne megtalálható…

Nem folytatjuk, mert kicsit fárasztó, tudjuk. Még egyszer bocsánat.