Lassan közhellyé kövesedik, hogy a coach-ok és esküvőszervezők országa vagyunk. Az utóbbi tekintetében vannak igazán naprakész piaci ismereteink és megerősíthetjük, hogy valóban igaz az állítás: Dunát lehet rekeszteni esküvőszervezővel, évről-évre egyre többen és többen kínálják szolgáltatásaikat. Persze sokan ki is hullanak menet közben, abbahagyják vagy a valóságban el sem kezdik ezt a csodaszép, de azért embert próbáló tevékenységet.
A tényen mindenesetre ez sem változtat: rengetegen vagyunk.

Egy ilyen sokszereplős kínálati piacon mégis
hogyan lehet eligazodni és megtalálni azt, akit keresünk: a legjobb esküvőszervezőt?

Kezdjük mindjárt azzal, hogy mitől jó, mitől legjobb egy esküvőszervező?

Erre nem lehet más válaszunk, mint az, hogy attól a legjobb egy esküvőszervező, mert számunkra a legjobb: vagy azért, mert olyan, amilyenek mi vagyunk, ezért megvan a harmonikus együttműködés élménye; vagy pont ellenkezőleg, pont azokat a tulajdonságokat hozza, amikben mi hiányt szenvedünk, ezért lesz sikeres az együttműködés.

A válasz tehát mindig mi magunk (azaz ti magatok), az esküvőszervezőt keresők vagyunk / vagytok:  mit, milyen tulajdonságokat, erősségeket keresünk a szolgáltatói partnerben.

Aki a határozott, dinamikus, pörgős csajokat szereti, válasszon ilyen szervezőt, de aztán ne csodálkozzon, ha akár még éjfélkor is pittyeg a mobil, mert a szervező még akkor is email-ekkel bombáz minket és napközben is öles léptekkel haladva irányítja az előkészületeket. Aki ezt a stílust nem szereti, válasszon a visszafogottabbak közül, akiket irányíthattok kedvetekre.

Aki maga is álmodozós típus, biztosan a sok álomesküvős weboldal közül az egyik álomfajta mellé fogja letenni a voksát, rózsaszín -, édes – vagy leányálom – mindben lehet valami vonzó, nem mellesleg ezekből van a legtöbb, álmodjatok hát együtt egy gyönyörűt!

Aki inkább ébren szeret tervezgetni, azaz az inkább a földön járó párok valószínűleg villámsebesen kattintanak el onnan, ahol az egy oldalra jutó álmok mennyisége meghaladja a tizenötöt és inkább kézzel fogható, szemmel látható ígéretek alapján választanak maguknak szervezőt.

Lehet ezt még folytatni, vannak tematika rajongók, név alapján választók, kényelmesek, akik az elsőre kattintanak a keresőben, aztán a “biztos jók, ha az első helyen vannak” alapon döntenek, és persze vannak egészen elképesztő sztorijú egymásra találások is (egy pár ilyenről korábban megemlékeztünk már, de azóta is történt jópár érdekesség, nemsokára ezeket is leírjuk), de a lényeg és a mi útmutatásunk ugyanaz:

olyan cseppet, azaz esküvőszervezőt halásszunk ki a tengerből, akiről elsőre, másodikra és sokadikra is jó benyomásokat szereztünk, akivel kiegyensúlyozott, rugalmas kapcsolatot vizionálunk a hosszú közös munka során, akinek örömmel vesszük hívásait, email-jeit és akiről elhisszük, hogy minden egyes megmozdulását a mi érdekünkben, a mi tökéletes esküvőnkért teszi.

Kicsit könnyebb dolgunk van talán megtalálni az igazi esküvőszervezőt, mint megtalálni a Nagy Ő-t, de végülis azért vagyunk esküvőszervező keresésében, mert az a nagy feladat már pipa, nem?