…és a téli esküvőket is! A nyárit, a tavaszit, hétvégit, a hétköznapit, a kicsit, a nagyot, a…

Gombóc Artúr ihlette a címet, a témát pedig az, hogy kinéztünk az ablakon. Végérvényesen, naptár és most már időjárás szerint is itt van az ősz újra, lezárult hát az esküvői főszezon. Az idei nyár – esküvői sminket, hajat, hájat és vajas süteményeket nem kímélő eszméletlen kánikuláival még élénken él emlékezetünkben, hátunkon éppen ezért hideg verejtékkel hajlamosak lennénk egy jövő év július 9.-ére szóló felkérésre felkiáltani: Noooormális??? Na de, természetesen, nem teszünk ilyet, az ügyfél kívánsága a legfontosabb számunkra.

Viszont az elmúlt napokban új haszonérvelést alakítottunk ki az esküvői időpontjukban még bizonytalan, őszi esküvőtől (ne adj’ Isten, téli esküvőtől!) el nem zárkózó párjaink számára: olvassátok, csapjatok a homlokotokra, hogy “Tényleg, őszi esküvőt akarunk!” és hívjatok minket még ma, hogy megkaparinthassátok azt a néhány szabad őszi és téli időpontunkat, amik az utószezonban még Rátok várnak!

 • Szinte bármelyik álomhelyszínt elérhetjük ősszel, amit nyárra csak egy-másfél évvel előre lefoglalózva vagy szerencsés véletlennek köszönhetően, mondjuk, sorozatos lemondások után tudunk megszerezni (volt egyszer egy esküvőnk, ahol a pár annyira ragaszkodott adott napon az adott étteremhez, hogy feliratkoztunk ötödiknek a várólistájukra. És végül megnyerték, mert a másik négynek mégsem kellett :))
 • A helyeknél maradva, vannak bizony bőven olyanok, amik sokkal szebbek, pompázatosabbak ősszel, színes levelű fákkal körbevéve, ködös-borongós háttérrel, mint a merőlegesen tűző naptól kiégetett zöld helyett szalmasárga füvű környezetben. És nem, nem kell félni az esőtől, remek ötleteink vannak esős esküvőre
 • Egyértelműen szebben, jobban mutat az esküvői ruha mindkét nemen, ha nincs átizzadva és a praktikum nem korlátozza be a választásunkat, azaz a hőgutától félve NEM csak egyféle váll nélküli / kivágott hátú, szellős anyagú modellből választhatunk. Ez igaz a vendégek ünneplőjére is, azaz nekik is élvezetesebb az esküvő, ha komfortosan érzik magukat öltözékükben.
  Sajnos előfordult már olyan esetünk, amikor ír menyasszonyunk budapesti esküvőjére nem helyből, hanem otthonában, egy csodás dublini szalonból szeretett volna a designer menyasszonyi ruhák közül választani. Ki is bérelt egy álomszép modellt – ami aztán olyan volt testén az esküvő alatt, mintha egy fogyasztó kezeslábast húzott volna a ruha alá… Igen, hiszen a hűvös ír (angol) klímára való tekintettel arrafelé duplabéléses, szellősnek egyáltalán nem mondható darabok képezik az esküvői ruhakínálat tetemes részét, amik egy 10-15 fokos nyári estén pont hogy a tüdőgyulladástól mentik meg viselőjüket, a magyar hőviszonyok között viselve viszont egy nem oda és nem aznapra kívánt szaunaszeánsz résztvevőjévé válik szegény, amúgy nagyon csinos aránk.
 • A fentebb már említett esküvői frizura-smink-illat hármas is ütős marad hajnalig, ha nem tesszük ki 40 fokos behatásnak
 • Csodálatosak az ősz virágaiból, terméseiből kreált őszi esküvői dekorációk: aki szereti a tököcskéket, galagonyát, bogyókat, krizantémot és a többi szépséget, ne sokat gondolkodjon, mikor tartsa esküvőjét!
 • Szorosan kapcsolódik az előzőekhez az esküvői fotózás témája. Ha tehát nem gyöngyöző homlokunkat, hónaljban átizzadt ingünket, szemünk alá monokliba olvadt szemfestésünket szeretnénk viszontlátni esküvői fényképeinken, legyünk bátrak és menjünk neki egy őszi dátumnak!
 • Kinek van kedve hőségben a gőzölgő Újházy tyúkhúslevest kanalazni? Vagy egy jó bográcsos vörösboros marhapörit betolni? Melegkiütések ellen a fagyiskocsi kínálata a sláger! Viszont ősszel-télen már minden finom falat jól csúszik, nem marad nyakunkon a rengeteg megrendelt finomság. A sütemények, torták az emberekhez hasonlóan hacsak nem közvetlenül a hűtőből fogyaszthatjuk őket, sajnos viszont meg- és el is olvadnak és válnak gyakorlatilag szemétté – hűvösben ez nem fordul elő.
 • Vendégeink is emberek, akik mikor mennek tipikusan nyaralni? Hát nyáron, természetesen. Ha nem akarjuk, hogy a legjobb barátnőnknek bármelyik ujjába is bele kelljen harapnia, azaz dönteni egy már befizetett álomnyaralás és a mi esküvőnk között, akkor menjünk biztosra, és keressünk őszi-téli időpontot.
 • Utoljára hagytam, de sok pár számára talán az a legjobb hír, hogy ősszel kedvező, télen pedig még az őszinél is sokkal kedvezőbb árakon és feltételekkel tudjuk ugyanazokat az esküvői szolgáltatásokat és partnereket biztosítani, mint a nyári főszezonban. Akár 25-50 %-os kedvezményeket is elérhetünk, ami, tekintve, hogy egy igényesen megszervezett száz fős esküvő átlagosan 3-5 millió forintnyi könnyebbítést mindenképp jelent bankszámlánkon, nem semmi megtakarítás.

Akit mindezekkel sem sikerült meggyőznünk az őszi és téli esküvők előnyeiről, annak szívesen csinálunk nyári esküvőt, természetesen, de akkor hívjon minket nagyon gyorsan, mert a 2018-as nyári esküvői főszezonra már csak korlátozottan vannak szabad szombatjaink. Péntekek még vannak, mert az is nagy előny ám, a pénteki esküvő – de erről majd következő posztunkban írunk bővebben.