Egy vállalkozás számára nagyon fontos, hogy tökéletesen azonosulni tudjon a jelképeként használt logóval. Kifejezze őt, magabiztossá és professzionálissá tegye. Hatványozottan igaz ez, ha az ember esküvőszervező. Ebben a szakmában a finomságot, esztétikát, a párok iránti szeretetet, a romantikát kell – a mi meglátásunk szerint – ötvözni az adni akarással, a határozottsággal, az egyediséggel, az amúgy minden tevékenységhez esszenciális üzleti tisztasággal, tisztességességgel.

Amikor a logótervezés fázisában voltunk, elég sok ötletelés ment azon, vajon mi fejezné ki legjobban azt, amit mi a hozzánk fordulóknak adni akarunk: a hozzáadott értéket, a magas minőséget, a szívvel-lélekkel végzett (nagyrészt kétkezi) munkát, az értékes tapasztalatokon nyugvó professzionalizmust, az egyediséget. Mivel mi mindezt maximálisan elhivatott, komoly szakmai hozzáállással valósítjuk meg, így valamiféle jó értelemben vett hűvösség, arisztokratikus hozzáállás is a sajátunk, de hogy kevésbé félreérthetően fejezzük ki magunkat, talán úgy mondhatnánk ezt pontosabban, hogy a munkában mi nem ismerünk haverkodást, bratyizást, céltalan jópofizást (más kérdés, ha valóban igaz barátság szövődik ügyfél és esküvőszervező között – erről írunk részletesebben ebben a bejegyzésben: link ide). Meg itt van ugye ez a Nomen est Omen duma, a kihagyhatatlan adottságunk, a nevünk, amit kár lenne nem megjeleníteni. Na szóval, mi lenne az a logóba való valami, ami leginkább kifejez minket, a nevünket és nem használják rajtunk kívül több százan az esküvőszervezésben?

Egy hideg, ragyogó kő, például egy kék gyémánt!

De az aztán szívvel-lélekkel, gondosan, két kézzel adva a jót! Innen már csak egy lépés volt, hogy eszünkbe jusson a fiatalkorunk fontos színhelyéről, Írországból származó, ott mindenki által ismert és kedvelt, itthon viszont szinte ismeretlen, ezért kicsit sem elkoptatott Claddagh szimbólum és az ő testreszabása. Ez a csodaszép motívum főként esküvői ékszerek dísze, medál, gyűrű vagy fülbevaló és két kinyújtott kéz között egy koronás szívet ábrázol. Minden stimmel, rajta van minden, ami fontos nekünk, kapcsolódik az esküvőhöz és az esküvőszervezés kedvelt ikonjait is megjeleníti, legalább áttételesen: a szív a szerelmet és a munkánk szeretetét, a kezek a barátságosságot, a segíteni és adni akarást, a korona pedig az exkluzivitást, a magas minőséget fejezi ki. Mennyivel komplexebb, kifejezőbb, mint mondjuk átlőtt piros szíveket pakolgatni mindenhová, ahol megjelenünk? No nem mintha bármi bajunk lenne az átlőtt piros szívecskékkel

Ez a motívum számunkra tele van érzelemmel, emlékekkel, azért is különösen kedves számunkra, mert ahogy az imént említettük, sok szállal kötődünk Írországhoz, az ír kultúrához – nem véletlen, hogy jó néhány ír pár esküvőjét szerveztük már meg az idők során. Ők mindig nagy örömmel fedezik fel logónkban a Claddagh szimbólumot, azaz a mi hitvallásunkat nagyon szép képi formába öntve. Reméljük, nektek, akik most e sorokat olvassátok és egészen nagyban látjátok itt logónkat, szintén tetszik ez a csodás ékszer, akár írek vagytok, akár nem. Mi nagyon szeretjük és büszkén használjuk munkánk során.