Mennyibe kerül egy esküvő? – 2. rész

Talán hihetetlenül hangzik, de évek óta, csillapodni nem akaró intenzitással, nagyon sokan telefonálnak vagy írnak ránk ezzel a kérdéssel. (És nem, ilyenkor nem arra kíváncsi a kedves érdeklődő, hogy mennyibe kerül nálunk az esküvőszervezés, azaz mi milyen munkadíjért vállaljuk szolgáltatásunkat. Nem, a kérdés itt az, hogy mennyi lesz majd cech, mennyibe kerül az esküvői vacsora, a menyasszonyi ruha, a virágcsokor, a dekoráció, a fotós, …, blablabla, az esküvő összes tétele, A-tól Z-ig, összesen és lehetőleg forintra pontosan).

A telefonban még csak-csak adható erre a komolyan nem igazán vehető kérdésre egy hasonlóképpen vicceskedő válasz, kb. hogy “Kerül, amibe kerül” vagy “Saját részre vagy ajándékba lesz?” esetleg “Tisztán vagy keverve?”. E-mailben válaszolni erre viszont csak billentyűkoptatás lenne. Ugye nem vitás, hogy nem udvariatlanságból nem merészelünk válaszolni érdemben az ilyen és a hasonló tartalmú kérdésekre, hanem mert egyszerűen erre nem lehet korrekt választ adni, mi legalábbis, bevalljuk, nem vállalkozunk erre, potenciális ügyfeleinket félrevezetni pedig a legtávolabbi szándékunk sem lenne. Mondjuk gyanítom, hogy egyetlen esküvőszervező kolléga sem bocsátkozna találgatásokba egy random pár esküvői költségeit illetően, jogosan. Más a helyzet persze, ha valamennyire konkrét adatok alapján kérnek tőlünk végösszeget. Ha legalább a létszám ismert. Ha tudjuk, hogy mégis milyen szolgáltatásokat szeretnének. Ez sem lesz egy exact kimutatás, itt is tól-ig fog szerepelni a válaszban, de legalább ennek alapján egy becslés, tervféleség, hozzávetőleges kalkuláció készíthető – természetesen mindennemű felelősségvállalás nélkül, hangsúlyozva, hogy semmiképpen sem árajánlatot adunk ki.

Mivel esküvőszervezők vagyunk, mi aztán nagyon is tisztában vagyunk vele, hogy az esküvőszervezés és ezen belül maga az esküvő, nem éppen az olcsó mulatságok közül való, ezért érthető, miért akar a legtöbb pár az anyagiak felől tájékozódni rögtön a szervezés – tervezés elején. Bele merjenek vágni? Nem kell majd adósságba verni magukat? Hogyan tudnának ésszerű keretek között maradni? Hogy előzetesen kicsit segítsünk és ezzel megspóroljunk némi telefon- vagy e-mailírási költséget, időráfordítást, indítunk egy rövid kis sorozatot, amelyben elmondjuk tapasztalatainkat az esküvő fő tételeinek bekerülési árairól, úgymint catering, esküvői helyszín, dekoráció, fotós stb., illetve bemutatunk néhány tipikus esküvői költségvetést. Lesz szó a.) takarékos, b.) nyári, c.) szezonon kívüli és d.) határ a csillagos ég! büdzsémintákról. Reméljük, sokak számára örömteli számok lesznek majd itt olvashatók, és boldogan vágnak bele az esküvőszervezésbe, mert hogy “JÉ, csak ennyibe kerül egy esküvő?”

Ha szeretnétek pontosabb képet kapni a piszkos anyagiakról, hívjatok minket és nagyon szívesen adunk tanácsokat, milyen kiadásokra számíthattok.

UPDATE: Megszületett egy 3 részes bejegyzéssorozat a “Mennyibe kerül egy esküvő?” témájában, ami valóban hasznos és konkrét összegeket is tartalmaz!


Tovább a Mennyibe kerül egy esküvő? cikkre!

Üdv a Gondos blogon!

Számos hasznos és érdekes olvasnivaló esküvő előtt állóknak! Ismerj meg minket és a hozzáállásunkat a blogon keresztül!

Legutóbbi bejegyzések

Gondos Orsi közel egy évtizede dolgozik esküvőszervezőként. Abban a szerencsés helyzetben van, hogy azzal foglalkozhat, amit a legjobban szeret, és amiben a legjobb, és ez a rendezvényszervezés. Legyen az egy meghitt családi esküvő vagy több száz fős céges buli, Orsi kezében minden szál szépen a helyére simul, a szuper buli pedig garantált!

Kezdhetjük a szervezést?


Kérjetek ajánlatot egy perc alatt most!