Sokan gondolhatnák, hogy szeptember végével lecseng az éves esküvőszezon, azonban ez koránt sincs így. A felkapott helyszínek, szolgáltatók naptárainak telítettségének csökkenése, valamint a hideg évszakok folyamatos enyhülése miatt, egyre inkább tolódik ki az esküvőszezon.

Ma már ugyanolyan népszerű tud lenni egy őszi esküvő szervezése, mert egy áprilisi vagy októberi időpont kezd hasonlóan felkapott lenni, mint akár egy májusi vagy szeptemberi.

Ebben a cikkemben az őszi esküvők aktualitásáról írok nektek. A csillagászati ősz szeptember 23-tól december 22-ig tart.

 

Októberi esküvő

 

Októberberi esküvő szervezésekor nagy nyári hőségtől már biztosan nem kell tartanunk, kellemesen napos, napközben még melegnek is mondható időjárásunk kis szerencsével még összejöhet. A hűvös estére tudatosan készüljünk, ha pedig esik, kreatívan álljunk a témához.

Remek választás lehet az október 23.-i munkaszüneti nap köré szervezni esküvőnket, csak fontos, hogy előre egyeztessünk vendégeinkkel, nem utaznak-e el éppen akkor, kihasználva a szabadságra menés lehetőségét. Helyszínekben októberben kedvünkre válogathatunk, érdemes szép belső terekben gondolkodni, ahol jól érzi magát vendég és pár egyaránt egy teljes estén át.

Bátran állíthatunk össze fajsúlyosabb, nehezebb ételekből álló menüsort, hűvösebb időben jobban csúsznak a meleg levesek, sültek és még a torta is jobban fogy ilyenkor. A dekorációt és virágcsokrunkat az ősz szép színeinek megfelelően, az évszak terményeivel, terméseivel tegyük jellegzetesen októberivé.

Hívjatok, ha valamelyik októberi időpont megtetszett.

Esküvő októberben

Novemberi esküvő

 

Minden statisztika szerint november a legkevésbé népszerű esküvői hónap, pedig ha jobban belegondolunk, jobbnál jobb tematikus novemberi esküvőket lehet csinálni: Halloween esküvő gyönyörű narancs tököcskékkel és rengeteg gyertyával, Márton napi liba esküvő 11.-e körül a magyar gasztronómia jegyében és akár a hálaadás napi esküvő is elképzelhető óriás töltött pulykával sokféle zöldségkörettel amerikai módra.

Tartsunk lakodalmat novemberben, mert ebben a hónapban jó eséllyel érnek rá szombatonként vendégeink, és még sem ők, sem a pár, sem mi szervezők nem égünk a totális karácsonyi készülődés lázában. A szabadteret novemberre teljesen felejtsük el, de jobbnál jobb beltéri helyekből választhatunk.

Az árak tekintetében sem kell aggódnunk, a november a létező legholtabb szezon, jó eséllyel tudunk jelentős kedvezményeket elérni a nyári ajánlatokhoz képest.

Hívjatok, ha valamelyik novemberi időpont megtetszett.

 

 

Decemberi esküvő

 

Anyakönyvvezetők elmondása szerint a párok egymás hegyén hátán átgázolva igyekeznek megcsípni egy klassz decemberi esküvői időpontot. Nem véletlenül népszerű december 6. körül egy kedves Mikulás esküvő, bármelyik adventi szombat, a karácsonyi előtti esküvő, ha éppen úgy esik a naptárban, karácsonyi esküvő vagy persze a totális buli kedvelőinek Szilveszteri vagy újévi esküvő – december az ünneplések hónapja, a szeretet, az egymás felé fordulás ilyenkor a legintenzívebb.

Jó időpont a december akkor is, ha csak családi körben, közvetlen hozzátartozóinkkal képzeljük el az egybekelés megünneplését. Nem utolsósorban a korábbi év karácsonyi eljegyzését szeretnék sokan egy évfordulós karácsonyi esküvővel még emlékezetesebbé tenni. Akármi is az indíttatás, csodálatos lesz decemberi esküvőnk, hiszen gyönyörűen dekorációkat készíthetünk a télapó, karácsony vagy évbúcsúztató – újévi tematikának megfelelően, mennyei ételekkel kínálhatjuk vendégeinket és senki sem állhat útjába egy másnap reggelig tartó féktelen bulinak.

December 23-tól beköszönt a csillagászati tél. Számos pár tartja élete nagy napját karácsony után a két ünnep között, vagy akár szilveszter napján. A téli esküvők aktualitásáról egy másik cikkemben írok részletesebben.

Esküvő decemberben

 

Hívjatok minket, ha mindenképpen még idén szeretnétek esküvőt!