Selfiegép az esküvőn

 

Az elmúlt évek egyik nagy szenzációja az esküvőkön a vicces fotósarok kialakítása, selfiegép bérlése, kölcsönzése volt. Az USA-ban hatalmas hagyománya van ennek az úgynevezett selfiebox vagy photo booth service-nek, így már csak idő kérdése volt, hogy mikor hódít teret kis hazánkban is.

 

Mi az a selfiegép?

Egy automatizált fotógép, amit a vendégek saját maguk kezelnek egy érintőképernyőn keresztül. A szelfizést az teszi igazán viccessé, hogy számtalan vicces kiegészítőt (álbajuszt, parókát, vicces szemüveget, kalapokat, műszájat, stb.) aggathatnak magukra a vendégek, és miután elkészült a kép azonnak ki is nyomtathatják. A kép így azonnali emlék marad mindenkinek, amit a többi vendégnek is megmutathat, vagy akár egy emlékkönyvbe, albumba azonnal be is ragaszthatnak (néhány kedves szó kíséretében). Ez az album egy örök emlék marad az ifjú pár részére, amit akár az esküvő másnapjától már lapozgathatnak is.

 Menyasszony és a koszorúslányok szelfije

Milyen szelfizésre alkalmas automata gépekkel találkozhatunk?  

Számos válfajával és kivitelezésével találkozhatnak a rendezvényekre látogatók. Vannak kompakt fotógépek, photobox-ok amik beépített fotónyomtató is tartalmaznak. Bérelhet az ember úgynevezett „selfie mirrort” , másnéven szelfi tükröt (igaz ez a szolgáltatás jóval költségesebb mint egy photobox). Amennyiben a helyszín adottságai lehetővé teszik akár fotókabinná alakított szelfibuszt is kérhetünk a rendezvény helyszínére.

Gyakran merül fel az igény az én párjaimnál is hasonló szolgáltatásra. Mivel  ez egy prémium szolgáltatás, így leginkább csak azok a párok fognak selfiegép bérlésben gondolkodni, akik nem húzták meg túl szorosan az esküvői költségvetést.

A fotógépszolgáltatók teljes szervízként személyes felügyeletet, vicces kiegészítőket, egyedi hátteret és akár korlátlan fotónyomtatást is biztosítanak a csomagjaik mellé.

Hogy mi is pontosan egy selfigép, és mire számíthat mindenki, aki ilyen szolgáltatás megrendelésében gondolkodik, arról a SelfiePARTY.hu tulajdonosával Dáviddal beszélgettem részletesebben. Az erről készült interjút a „Selfiegép, avagy vicces fotósarok az esküvőre” című vendégcikkemben elolvashatjátok.

 

Milyen alternatív megoldások lehetnek?

 Számos alternatív lehetőség létezik azoknak is, akik szeretnék az emlékkészítés és szórakoztatás hasonló formáját bevinni a saját esküvőjükre. Vannak fotósok akik másodfotós segítségével vállalnak vicces fotósarok installációt. Ezeknek is megvannak a plusz költségei, és ha a fényképész nincs erre technikailag profin felkészülve, nem lesz ugyanaz a végeredmény. Vásárolhat az ember polaroid fényképezőgépet, vagy eldobható kamerákat (ami ugye később lesz csak előhivatva), de ezektől ne várjon senki minőségi fényképeket.  

 

Egy a biztos! Legyen céges party, privát rendezvény vagy esküvő, mindig nagy népszerűségnek örvend a vendégek körében egy vicces képeket készítő szelfi masina.