Mennyibe kerül egy esküvő? – 2. rész

téli esküvő szervezés

Az elmúlt hetekben – napokban sok olyan megkeresésünk volt, amik érdekes módon nem jövő nyári esküvők tervezgetéséről szóltak, hanem különböző direkt vagy kevésbé direkt kérdések formájában teszteltek minket a kedves ügyfelek, mint például: “Van tapasztalatotok téli esküvő szervezésében?” vagy “Volt már karácsonykor esküvőtök?” vagy “Lehetséges Szilveszteri esküvőt csinálni?” és úgy általában “Nem gáz egy téli esküvő?” vagy a lényegre térve “Össze tudunk hozni még idénre egy esküvőt?” Nos, a válaszaink egy kivételével igen-ek voltak. De menjünk szépen sorba mindegyik kérdésen.

Tapasztalat téli esküvő terén – tíz éve foglalkozunk esküvőszervezéssel, ennyi év alatt már csak a véletlen játékaként be kellett ugorjon egy-két atipikus hónap az esküvői kalendáriumunkba. Évről évre változó mennyiségben, de vannak a téli hónapokra is ügyfeleink. Az esküvőszervezői tapasztalat pedig nem az évszak függvénye. A nyárhoz képest télen annyi a (triviális) különbség, hogy a Boborján féle “Vigyázzunk, nehogy megfázzunk” örökzöld példamondatot kell követnünk az esküvő minden részletében: hűtés helyett fűtés legyen mindenképpen a teremben, érkezhetünk meleg pokrócokkal turbózott esküvői lovas szánon a helyszínre, hanyagolhatjuk a “csupasz” menyasszonyi ruhákat (köldökig kivágott, combtőig sliccelt, textíliát alig tartalmazó hátnélküli fazonokat igazából nyáron is csak a jó ízlés határain belül vállaljunk be), nem árt egy melegebb lábbeli sem, bátran kérhetünk forró húslevest, kemencés ételeket az esküvői vacsora részeként és esélyes lehet a full romantika üzemmód hópelyhek spontán részvételével a jegyesfotózáson. Szóval nem hogy nem gáz, de egyenesen mennyei egy téli esküvő és sok megkeresés ide vagy oda, azért még mindig unikális jelenségnek számít.

Karácsonyi esküvő – ez viszont nálunk tabu. Van az évben az a három nap, amikor ha William és Kate esküdne újra, akkor sem vállalnánk. Na ez most merész kijelentésnek tűnhet, kicsit pontosítsunk: megszervezzük szívesen, de a személyes közreműködést a helyszínen biztosan nem egyértelműen örömmel és teljes létszámmal biztosítanánk. De előtte és utána, az adventi szombatokon természetesen szívesen dolgozunk, mint ahogyan idén december 19-én is tesszük ezt.

Szilveszteri esküvő viszont részünkről is és mindenhogyan máshogyan is lehetséges, anyakönyvvezetők elmondása szerint nagyon nagy a kereslet erre a napra. Nekünk két éve volt utoljára, még simán összehozhatunk egyet idénre is, ezzel rögtön megválaszoltunk egy újabb kérdést is, miszerint idénre még van-e lehetőség esküvőt szervezni: igen, van, egyik specialitásunk, amikor gyors, határozott tempójú akcióra van szükség. Még bő 6 teljesen aktív hetünk van karácsonyig, hajrá, aki még idén szeretne esküdni, ne habozzon, hívjon minket és vágjunk bele gyorsan egy igazi téli esküvőszervezésbe.

Üdv a Gondos blogon!

Számos hasznos és érdekes olvasnivaló esküvő előtt állóknak! Ismerj meg minket és a hozzáállásunkat a blogon keresztül!

Legutóbbi bejegyzések

Gondos Orsi közel egy évtizede dolgozik esküvőszervezőként. Abban a szerencsés helyzetben van, hogy azzal foglalkozhat, amit a legjobban szeret, és amiben a legjobb, és ez a rendezvényszervezés. Legyen az egy meghitt családi esküvő vagy több száz fős céges buli, Orsi kezében minden szál szépen a helyére simul, a szuper buli pedig garantált!

Kezdhetjük a szervezést?


Kérjetek ajánlatot egy perc alatt most!